Timber-clad studio residence

[slideshow id=6]

 

Project Details

Situated in a nature reserve in the outskirts of Edinburgh, this one-off house perches on a hilltop above the surrounding countryside. The house was designed to embrace both modern comfort and rural living. The materials used are in keeping with the locality: Scottish larch cladding on the walls and a slate roof.

Sustainable technologies have been incorporated into the design. The house is highly insulated, maintaining the internal temperature in the spring and summer with the use of a wood pellet boiler in the winter months.

The layout and design have created truly unique spaces, capturing the stunning views and enhancing contact with nature. Internally, the living area consists of a double height space, which creates a real sense of lightness. Externally, the timber decking extends into the landscape leading you from the house out into the forest

Other New Builds